Италианската медия Formiche сложи премиера Кирил Петков в новата фантастична четворка

...
Италианската медия Formiche сложи премиера Кирил Петков в новата фантастична четворка
Коментари Харесай

Петков влезе в списък на позора - новата фантастична четворка на Путин |

Италианската медия Formiche сложи премиера Кирил Петков в " новата фантастична четворка на Путин ". Другите политически водачи попаднали в позорния лист са сръбският президент Александър Вучич, унгарският министър председател Виктор Орбан и министър председателят на Словакия Едуард Хегер. 

" Имаше едно време фантастичната четворка. Те към момента са там, само че имат друго име. Руската война в Украйна трансформира образа на Източна Европа. Унгария, Чехия, Полша и Словакия, които в продължение на тридесет години бяха стълбовете на Вишеградската група, в този момент вървят по собствен път. На тяхно място се образува друга група. Линията на разлома се назовава Владимир Путин. Войната на Русия в Украйна разединява Вишеградската група, а неутралитетът и разногласията дърпат конците на Орбан и Вучич в Унгария и Сърбия. С България и Словакия в Източна Европа се появява новият проруски конгломерат, от който Путин се нуждаеше ", написа в италианското издание. 

Според публикацията пред лицето на експанзията има хора, които са се отказали от старите си благосклонности към Кремъл, и такива, които ги удостоверяват пред своите съдружници и гласоподаватели. Изданието твърди, че Унгария и Сърбия са " същинските европейски бастиони на Путин ", затвърдени от все по-ясното персонално и политическо съгласие сред Орбан и Вучич, и че " към екипа им се доближават още две страни от района: България и Словакия ". Според публикацията във Formiche войната в Украйна се е " трансформирала в земетресение за държавното управление на либерала Кирил Петков ".

" В края на февруари министър-председателят трябваше да уволни министъра на защитата, който отхвърли да приказва за съветска " инвазия ". Месец по-късно Петков продължава да е на косъм - гласоподава в поддръжка на глобите на Европейски Съюз, само че се опълчи на изпращането на оръжия на Киев и на възбраната за импорт на сила от Москва. Сега той се колебае по другия основен въпрос в конфликта сред Европейски Съюз и Русия - дали да се поддаде на изнудваческото искане на Путин да заплаща за вноса на газ в рубли. Повечето страни от Европейски Съюз към този момент дадоха отговор с " Не, благодаря ", а в София царува колебание ", написа Formiche.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР